Den Bosch knapt verzakkende bouwhal op vuilnisbelt op, Oeteldonk wil hem huren

DEN BOSCH - De bouwhal van Oeteldonk aan de Ertveldweg in Den Bosch staat op een voormalige vuilnisbelt. Dat laat zich de laatste jaren gelden: de vloer waar in ongeveer vijf maanden tijd door talloze vrijwilligers gemiddeld zo'n elf grote praalwagens gebouwd worden, is aan het verzakken. 

De bouwhal van Oeteldonk aan de Ertveldweg in Den Bosch staat op een voormalige vuilnisbelt. Dat laat zich de laatste jaren gelden: de vloer waar in ongeveer vijf maanden tijd door talloze vrijwilligers gemiddeld zo'n elf grote praalwagens gebouwd worden, is aan het verzakken. 

Voor het grondig opknappen van de in 2002 geopende bouwhal is 650.000 euro nodig. Waarbij het de bedoeling is dat de gemeente de hal overneemt  en de Oeteldonksche Club (OC) deze gaat huren.

W ziet de noodzaak van een renovatie en wil dat geld komend jaar beschikbaar stellen. De gemeenteraad beslist er n dag na 11-11 over. Volgens minister van Financin Anita Maas van de OC is er de afgelopen jaren zelf zo'n 120.000 euro gereserveerd voor onderhoud.  Van dat geld hebben we zelf al maatregelen genomen, zoals het aanpakken van de noodverlichting, heaters en roldeuren. De schrik na de brand in de twee bouwhallen in Zaltbommel vorig jaar vlak voor het carnavalsfeest, hakte er ook in Den Bosch flink in. ,,Dat had ook bij ons kunnen gebeuren. > Het opknappen van de hal, waar ook een aantal clubs uit Rosmalen en Empel gebruik van maken, kost de OC te veel geld. Volgens Maas is de OC er om het feest te organiseren, waarvan de grote optocht onderdeel is en mogelijk gemaakt moet worden. ,,De investeringen zijn te hoog, voor de rest van het Oeteldonks carnavalsfeest.
Daarbij gaan OC en gemeente voor een duurzame oplossing voor de komende jaren. Maas: ,,De bouwhal voldoet niet meer. Er moet een nieuwe vloer in en verlichting, ventilatie en veiligheid moeten beter. Wt er precies gaat gebeuren is nog niet helemaal uitgewerkt, maar er komt een duurzame bouwhal te staan.
Beheer van gemeente, huur door OC Niet alleen het bouwplan moet uitgewerkt worden, ook het contract tussen gemeente en OC loopt af en moet dus verlengd worden. De hal is eigendom van de OC, de gemeente verhuurt de grond aan de OC. ,,De rechten en plichten liggen nu allemaal bij ons, aldus Maas. ,,Wij zijn in overleg met de gemeente om te kijken of ook de hal in beheer van de gemeente komt en wij die vervolgens huren.