20 Februari 2019 Kletsavond  2

Debutant Frank Weve (68) gebruikt Oeteldonkse Kletsavond voor protest over prins Amadeiro

Debutant Frank Weve (68) ‘misbruikte’ woensdagavond als deelnemer aan de Oeteldonkse Kletsavond het podium van De Stallen van café De Smidse voor zijn persoonlijke frustratie en die van zijn ‘clubke’ De Bambergers.

Prins niet op bezoek ] Weve was daarmee de oudste debutanten uit de 44-jarige historie van de Klets. Maar zijn eerste optreden ging echter volledig de mist in. Want hij misbruikte het Kletspodium om zijn persoonlijke frustraties te botvieren omdat prins Amadeiro in de aanloop naar carnaval niet meer bij zijn ‘clubke’ De Bambergers op bezoek komt >Het mislukte optreden werd dan ook niet gewaardeerd door het publiek in De Stallen. ,,Ik ben hier om te lachen en niet om te worden geconfronteerd met de ergernis van meneer Weve. Laat hem daarover zijn zegje doen in het Boerenparrelement of bij de Oeteldonkse Ministerraad, maar niet bij de Klets”, merkte een bezoeker in De Stallen mismoedig en hoofdschuddend op na het optreden van de debutant.

Buschauffeur De avond werd niet onverdienstelijk geopend door een andere debutant debutant: Robin Aarts, in Oeteldonk bekend als muzikant van dit jaar carnavalsvereniging De Piccolo. Hij vertolkte de rol van buschauffeur niet onverdienstelijk. Alleen vertelde Aarts net iets te veel dat hij met carnaval vrij is

Transgender  Wim Brouwerds, voormalig winnaar van de Klets Wim Brouwers, had dit jaar weer een sterk optreden als een tot Knillis omgebouwde transgender. Brouwers hield zich tijdens zijn optreden knap aan de verhaallijn van zijn Klets vast

De iets te lange klets van Marc de Bruijn zat weer vol met woordspelingem, waarvan sommigen niet werden opgepikt door het publiek. Erwin van Buul zorgde als superheld voor een prima en waardige afsluiting van de avond met sterke en actuele grappen over Oeteldonk.